Sälja bostad

När du ska sälja bostad

Våra mäklare i Malmö har bra koll på den lokala bostadsmarknaden och hjälper dig gärna med värdering av din nuvarande bostad. För oss är varje bostadsaffär unik och vi jobbar med stort engagemang – alltid med dig som kund i centrum. 

Kontakta våra mäklare i Malmö för en kostnadsfri värdering eller om du har några andra funderingar kring en eventuell försäljning i Malmö stad!

 

Säljguide till en lyckad bostadsaffär

Då varje bostadsaffär är unik jobbar våra mäklare i Malmö aktivt med att anpassa försäljningsprocessen till kundens behov och önskemål. För oss är det dessutom viktigt att våra kunder känner sig trygga och väl förbereda under hela processen. Vår säljguide hjälper dig att förstå hur en bostadsförsäljning går till. 

1. Möte, värdering och förmedlingsuppdrag

Vid vårt första möte går våra mäklare i Malmö igenom din boendesituation, dina önskemål, dina ekonomiska förutsättningar och tittar närmare på ditt hus eller lägenhet. Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering och ger dig även en uppfattning om vilket ekonomiskt utrymme du har för din framtida bostad.

Tillsammans skräddarsyr våra mäklare i Malmö din säljplan för att identifiera vad som är mest säljande med just din bostad. Vad önskar du få betalt? Vill du sälja nu eller senare, när är bäst timing?

Du får även tillgång till vår digitala tjänst Min sida med all viktig information som är kopplad till din försäljning och håller dig uppdaterad med pågående och kommande aktiviteter. 

2. Förberedelser

Ett bra förarbete och ett högt slutpris hänger samman. Vi hjälper dig att ta fram alla fakta och underlag som behövs för din försäljning – planritning, långivare, kapitalvinstberäkning, förening/förvaltare (gäller lägenhet), besiktning, dolda felförsäkring och energideklaration (gäller hus).

Bostaden fotograferas av proffs och visas i högsta upplösning med ett modernt skandinaviskt bildspråk för bästa upplevelse. 

Vi sätter sedan ihop ihop en tilltalande presentation av din bostad som annonseras på vår hemsida samt i tryckt format till visningen. 

 

Kontakta oss för kostnadsfri värdering!

 

3. Maximal marknadsföring

Med modern, intelligent teknik ser vi till att träffa rätt spekulanter, vid rätt tillfälle, i rätt kanaler. Vi matchar din bostad även mot vårt branschledande kundregister. 

4. Smartare visningar

Tillsammans utvecklar våra mäklare i Malmö en visningsplan som passar just din bostad och försäljning. I kombination med vår bostadsbeskrivning, virtuella visningar och interaktiva verktyg ser vi till att spekulanterna får den bästa visningsupplevelsen före, under och efter visning.

5. Trygg och effektiv budgivning

Utifrån vår värdering har du tillsammans med din mäklare i Malmö kommit fram till det pris du kan acceptera. All information är hela tiden tillgänglig för dig som säljare eftersom det är du som bestämmer vem du vill sälja till och till vilket pris. Budgivningen sker öppet via våra digitala tjänster så det blir enkelt för alla att följa.

Vi har även som första aktör i Sverige under hösten lanserat legitimerade budgivningar, där alla budgivare kan verifiera sig och sitt lånelöfte.

6. Kontrakt och tillträde

Vi tar hand om hela kontraktskrivningen och förklarar innehållet för alla medverkande i detalj så att alla förstår vad vi är överens om. I kontraktet står inskrivet om köpet är förenat med något villkor. Där står också angivet hur mycket köparen ska lägga i handpenning.

Vid tillträdet avslutas själva försäljningen. Du och köparen träffas igen, antingen hos oss eller på köparens bank. Där skriver ni köpebrev och andra handligar, och även resterande del av köpeskillingen erläggs. Här får även köparen nycklar och tillträde till sin nya bostad. 

 

Kontakta oss när det blivit läge att sälja!